Welkom op de website
            van
Tingieterij de Engel.

Ik word blij van Tingieten! Het is toch magisch; metaal te smelten in een pannetje, het vloeibare goedje in een mal te gieten en dan een soldaatje of ander figuurtje uit je mal te toveren. Omdat ik dit plezier graag met anderen deel, ben ik gestart met Tingieterij de Engel.

Tingieterij de Engel is een hobbymatige tingieterij. Al ruim dertig jaar worden voornamelijk tinnen soldaatjes gegoten voor privé doeleinden. Om bovenstaande reden is het assortiment aan mallen en giettechnieken uitgebreid en het idee van een tingieterij ontstaan.

Tin is een mooi product dat al eeuwen gebruikt wordt. Door de komst van nieuwe producten en technieken, is tin en het ambacht van tingieten op de achtergrond geraakt.

Tingieterij de Engel wil graag dat tin en het ambacht van tingieten weer gewaardeerd worden. Door verkoop van tinnen figuren en het organiseren van workshops en demonstraties, komt het product tin weer onder de aandacht.

Ontdek op de website de wondere wereld van het tin. Kom shoppen in de winkel. Maar het allerleukste: volg een demonstratie tingieten of giet zelf een tinnen figuur tijdens een workshop. Ervaar het mooie ambacht van het tingieten.

Neem contact op zodat we kunnen uitzoeken wat voor u de mogelijkheden zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Uw Tinnegieter Jan-Peter Mulder

 

Tingieterij de Engel
Zin in Tin