Workshop 01

Workshop 02

Workshop 03

Workshop 04

Workshop 05

Workshop 06

Workshop ‘Tinnen figuren gieten met vormzand'
 

Dit is een workshop voor 4 tot 8 personen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier aan deelnemen.

 

Tijdens de workshop tinnen figuren gieten met vormzand komt tinnegieter Jan-Peter bij u op locatie. Er wordt uitleg gegeven over tin en het gietmengsel. Ook wordt het proces van het tingieten uitgelegd.  De tinnegieter legt uit hoe een zandmal te maken. Na de veiligheidsinstructie wordt het materieel wat nodig is uitgedeeld. Vervolgens wordt het tin verhit en kan als het tinmengsel op juiste temperatuur is gegoten worden. Als het figuur is afgekoeld in de mal wordt het figuur uit de mal gehaald en kan het worden bijgewerkt.

 

Tijdens de demonstratie wordt het tin verhit op een kookplaat. De kookplaat staat op een houten beschermplaat. Voor deze demonstratie is een tafel en stroom nodig. Plus voldoende ruimte om veilig te kunnen werken.

Omdat veiligheid voorop staat, krijgt iedereen een leren lasschort en een veiligheidsbril uitgereikt. Deze worden tijdens het gieten gedragen. Na afloop van de workshop worden de materialen weer ingeleverd.

 

Belangrijk is te weten dat geduld en rustig werken een noodzaak zijn tijdens het gietproces. Ook is het belangrijk te weten dat het gieten met vormzand arbeidsintensief is. Verder is bij het gieten met een vormzandmal de kans op gietfouten groter.

 

De workshop duurt 2,5 à 3 uur. De gegoten figuren mogen natuurlijk behouden worden.

 

Voor workshops met kinderen is het mogelijk de workshop af te sluiten met het diploma ‘aspirant tinnegieter’. De diploma’s worden op naam gemaakt en zijn kosteloos.

 

Tijdens een demonstratie/workshop biedt Tingieterij de Engel eerder gegoten figuren en figuren van andere producenten, te koop aan.

 

De kosten van de workshop ‘tinnen figuren gieten met vormzand’ zijn €25,- per persoon (bij een minimum aantal van 4 personen en een maximum van 8 personen). Plus wordt er voor reiskosten 32 eurocent per kilometer berekend. Bij opdrachten binnen Leiden worden geen reiskosten in rekening gebracht.

 

Zie voor de volledige voorwaarden de PDF ‘demonstratie/workshop tinnen figuren gieten’.

Workshop 07

Workshop 08

Workshop 09

Workshop 10

Workshop 11

Workshop 12